Makkelijk een tafel reserveren via Reserveren met Google

Susan
25 Jun 2024
Reading time 2 min

Wanneer gasten een leuk restaurant zoeken om een hapje te eten, raadplegen ze vaak Google via hun mobiel, tablet of computer. Daarom is het slim om als restaurant van dit kanaal te profiteren. Tegenwoordig willen mensen namelijk snel en gemakkelijk een tafel kunnen reserveren bij hun favoriete restaurant. Gelukkig maakt booq Tafelreservering dit mogelijk door een naadloze koppeling met Reserveren met Google.

Wat is Reserveren met Google?

Reserveren met Google is een handige functie waarmee gasten rechtstreeks vanuit Google een tafel kunnen reserveren bij een restaurant. Wanneer gasten jouw restaurant opzoeken via Google Search of Google Maps, verschijnt jouw Google Bedrijfsprofiel aan de rechterkant van de zoekresultaten. Als je Reserveren via Google hebt geactiveerd, zien ze hier ook een opvallende knop met de tekst “Tafel reserveren”.

Hoe werkt het Reserveren met Google?

Om Reserveren met Google te gebruiken, moet je eerst je Google Bedrijfsprofiel koppelen aan booq Tafelreservering. Vervolgens installeer je de Reserveren met Google-app, die een "Tafel reserveren"-knop toevoegt aan je Google Bedrijfsprofiel. Wanneer een gast op deze knop klikt, controleert Google in real-time de beschikbaarheid in booq Tafelreservering. De gast kiest de gewenste datum, tijd en aantal personen, en bevestigt de reservering met een paar simpele klikken. Dankzij de koppeling worden alle reserveringen automatisch verwerkt en gesynchroniseerd in booq Tafelreservering, zonder extra kosten. Dit betekent dat je geen handmatige boekingen meer hoeft bij te houden en dat er minder kans is op dubbel geboekte tafels.

Welke voordelen heeft Reserveren met Google?

  • Gemak voor de gast: (potentiële) gasten kunnen vanuit hun vertrouwde Google-omgeving, waar ze toch al op zoeken, direct een tafel reserveren. Geen gedoe met doorklikken naar websites of het invullen van lange formulieren.

  • Verhoogde zichtbaarheid: door Reserveren met Google te activeren, kunnen horecagelegenheden direct zichtbaar zijn in Google Zoeken en Google Maps. Dit maakt het makkelijk voor (potentiële) gasten om de locatie te vinden en een reservering te maken.
  • 24/7 beschikbaarheid: reserveringen kunnen op elk moment van de dag worden gemaakt.

  • Bevestigingen en herinneringen: Google stuurt automatisch bevestigingen en herinneringen van de reservering naar gasten, wat helpt om no-shows te verminderen.
Hospitality
Reservations

Meer weten over booq Tafelreservering voor jouw zaak?

Onze booq experts vertellen je graag meer.
Get in touch Contact opnemen

Ready, set

Boost your business with total solution booq. Our expert from the nearest dealer will contact you as soon as possible. The future in your hands!

Unique features for your industry
You decide which bricks and integrations are needed where and when
More connectivity and flexibility

Go!

Our team is ready for you! We will contact you within 2 working days for a free demo!

Meanwhile, get inspired on our blog